تقویت گل‌های آپارتمانی

ما با یک راهنمای شگفت‌انگیز در مورد تقویت گل‌های آپارتمانی با بهترین کودها و مواد تقویتی برگشته‌ایم! کود، ماده‌ای باارزش برای نگهداری از گیاهان و گل‌های آپارتمانی است. این ماده نه تنها مواد مغذی اولیه مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم را برای رشد گیاه فراهم می‌کند، بلکه منبعی سرشار از مواد آلی نیز هست.

انواع مختلف کود برای گیاهان و تقویت گل‌های آپارتمانی

متداول‌ترین انواع کود مورد استفاده در نگهداری گیاهان و تقویت گل‌های خانگی شامل:

کود حیوانی

کود حیوانی بهترین کود برای رشد گیاهان و تقویت گل‌های آپارتمانی است. انواع کود رایجِ مورد استفاده در گیاهان خانگی شامل «کود گاو» و «کود اسب» است. کود گوسفند علاوه بر این که از نظر پُتاس بسیار غنی است، یک افزودنی ارزشمند برای کمپوست نیز است. کود حاصله از حیواناتی که غلات می‌خورند، از نظر مواد مغذی از حیواناتی که گیاه‌خوار هستند غنی‌تر است.از آنجایی که کودهای حیوانی سطوح مختلفی از مواد مغذی را دارند، بنابراین باید با دقت مورد استفاده قرار گیرند. در حالت ایده‌آل، بهترین کود برای گل‌های آپارتمانی احتمالاً کود مرغ است، زیرا بالاترین میزان ازت (نیتروژن) را دارا است. کود مرغ منبع غنی از مواد مغذی بوده و بهتر است در پاییز یا بهار استفاده شود.

کود کمپوست

کودی که اغلب افراد برای گیاهان خانگی و تقویت گل‌های آپارتمانی به کار می‌برند و معمولاً در گل‌فروشی‌ها یا بازارچه‌های گل و گیاه خریداری می‌کنند، «کود کمپوست» است. این کود برخی از مشکلات کود تازه از جمله بو را ندارد و از آنجا که رطوبت کمتری دارد، برای حمل و نقل سبک‌تر و راحت‌تر است.در فرآیند تولید کمپوست ممکن است بذر و علف‌های هرز کود در حرارات ۱۴۵ درجه فارنهایت از بین بروند. در این فرآیند، مقدار نمک ممکن است بیشتر از قبل شود و مقداری از نیتروژن نیز از بین برود، و فرم‌های ارگانیک پایدارتر کاهش یابد. کود کمپوست از نیتروژن کمتری برخوردار است و در مقایسه با کودهای تازه به مواد آلی خاک کمک بیشتری خواهد کرد.

کود ارگانیک

کودهای ارگانیک موادی هستند که از گیاهانی به‌دست می‌آیند. مواد مغذی این گیاهان به آرامی آزاد می‌شوند، زیرا میکروارگانیسم‌ها در خاک تجزیه در حال تجزیه شدن هستند. اکثر مواد مغذی ارگانیک که اغلب به شکل دانه‌ای استفاده می‌شوند، آهسته رها شده و مواد آلی را به خاک اضافه می‌کنند. بنابراین نیازی نیست که تقریباً به دفعات از آن استفاده شود. این نوع کود را نیز می‌توان از بازار خریداری کرد.

کود فرآوری‌شده

کودهای فرآوری شده از ترکیبات طبیعی مانند سنگ فسفات و کلرید سدیم  و نمک کلرید پتاسیم  تولید می‌شوند. بیشتر کودهای فرآوری شده (اما نه همه آن‌ها) به شکلی سریع در آب حل می‌شوند تا مواد مغذی را به گیاه منتقل کنند، که در بعضی مواقع می‌تواند بسیار مفید باشد. این کود را هم می‌توان از بازار تهیه کرد.

کود مایع

کودهای مایع شامل آمونیاک بی‌آب، محلول‌های آبی آمونیاک، محلول‌های آبی نیترات آمونیوم یا اوره هستند. این محصولات ممکن است با آب رقیق شوند تا یک کود مایع غلیظ را تشکیل شود. مزایای کود مایع اثرگذاری سریع‌تر و استفاده آسان‌تر است. افزودن کود به آب «آبیاری شیمیایی» نامیده می‌شود.

۶ مواد مغذی برای تقویت گل‌های خانگی

نیتروژن: نیترات (فرمی از نیتروژن که گیاهان از آن استفاده می‌کنند) با تأثیرگذاری روی برگ گیاه به رشد قوی شاخه‌ها کمک می‌کند. همچنین با کمک به تولید کلروفیل وظیفه دارد رنگ سبز خود را به گیاهان ببخشد.

فسفر: فسفر وظیفه کمک به رشد ریشه‌ها و گل‌ها دارد. فسفر هم‌چنین به گیاهان کمک می‌کند تا در برابر تنش محیطی و زمستان‌های خشن مقاومت کنند.

پتاسیم: این ماده گیاهان و گل‌های خانگی را تقویت کرده و به رشد زودرس و حفظ آب آن‌ها کمک می‌کند. پتاسیم هم‌چنین بر بیماری گیاه و سرکوب حشرات تأثیر می‌گذارد.

منیزیم: منیزیم به سبز نشان داده شدن برگ گیاهان و تقویت رنگ دانه‌های گل‌ها کمک می‌کند.

گوگرد: گوگرد به گیاه در مقاومت در برابر بیماری، رشد بهتر و شکل‌گیری دانه‌ها کمک می‌کند. آن‌ها هم‌چنین به تولید اسیدهای آمینه، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و ویتامین‌ها کمک می‌کنند.

کلسیم: کلسیم به رشد و نمو دیواره‌های سلولی کمک می‌کند. وجود این ماده مهم است، زیرا دیواره‌های سلولی در برابر بیماری‌های مخصوص گیاهان مقاومت بیشتری خواهند داشت. همچنین برای متابولیسم (سوخت و ساز) و جذب نیترات نیز ضروری است.

دستورالعمل استفاده از انواع کود برای گیاهان آپارتمانی

کودها در بازار به دو شکل جامد و مایع عرضه می‌شوند، پس نحوه مصرف هر کدام نیز متفاوت است. اشکال جامد کود در ریشه خاک قرار می‌گیرند تا مواد مغذی را از طریق ساقه به برگ‌ها و گل‌ها برسانند. کودهای جامد آهسته عمل می‌کنند و بسته به نوع‌شان، میزان دریافتی، مقدار آب و دما، از ۳ هفته تا یک سال نیاز به تغییر دارند.

خاک گلدان را باید برحسب نوع گل و گیاه انتخاب و در زمان‌های مختلف عوض کرد. اما لازم است کف گلدان به اندازه ۳ تا ۵ سانتی‌متر جهت زهکشی آب از سنگ‌ریزه پر شود. سپس خاک یا کود مورد نظر را در گلدان ریخته و ضروری است گیاه را نسبت به سنگ‌ریزه‌ها در فاصله ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر قرار گیرد. در واقع، ریشه گیاه بهتر است دقیقاً در مرکز توده خاکی قرار گیرد.

کودهای مایع برای شاخ و برگ کاربرد دارند، معمولاً با استفاده از یک قوطی اسپری، آب بر روی شاخ و برگ گیاهان پاشیده می‌شود. گیاهان به جای ریشه، مواد مغذی را از طریق برگ‌ها جذب می‌کنند. کودهای مایع به‌طورکلی کمی غلیظ هستند و باید با آب رقیق شوند. کود مایع باید در قسمت خنک روز (اوایل صبح و اواخر بعد از ظهر) استفاده شود تا از آفتاب‌سوختگی جلوگیری شود.

یک پیام بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.موارد الزامی هست

WC Captcha + چهل نه = 50