پرورش گل ارکیده
بعضی از گونههای ارکیده مناسب برای داخل خانه میباشند. بهطور کلی اُرکیده هائی که دارای برگهای کاملاً سبز هستند کمتر در برابر شرایط نامساعد حساسیت نشان میدهند.
برای پروش ارکیده باید نکات زیر را رعایت کرد:
گیاه را در اسفندماه به گلدانی حاوی مخلوطی از خاک برگ، پیت و خاک معمولی منتقل نموده در ابتدا به میزان کمآب بدهند. در همان حال به دفعات زیاد با آب فاقد مواد قلیایی بر روی برگها آب پاشیده یا گلدان را در محل مرطوبی برابر نور و بدور از تابش مستقیم آفتاب قرار دهند. در نیمه دوم فروردین ماه هنگامی که ریشهها به اندازه کافی رشد کردند، آب فراوان به آنها داده شود. در این هنگام چنانچه بخواهند بر روی گیاه آب بپاشند بایستی دقت نمایند تا فقط برگها خیس شوند.
حرارت مناسب برای اُرکیده ۱۵ درجه سانتیگراد است.
زمستانها گلدان را در مکان سردی تحت ۸ درجه سانتیگراد حرارت قرار داده و از میزان آب بکاهند.
تکثیر اُرکیده به روش تقسیم در بهار امکانپذیر است.
ازدیاد ارکیده ارکیدهها به دو روش جنسی و غیر جنسی تکثیر میشوند: ۱-ازدیاد جنسی تکثیر جنسی گیاهان شامل ترکیب یاختههای جنسی نر و ماده و تشکیل بذر میباشد. ۲-ازدیاد غیر جنسی قلمه قلمه اکثر ارکیدههای منو پودیال یا تک پایه مانند Vanda و Arachnis را میتوان با قلمه انتهایی تکثیر نمود. معمولاً قلمههای ارکیده بزرگتر از ۵/۷ الی ۱۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشوند. قلمه انتهای vanda معمولاً به طول ۳۰ تا ۳۷ سانتیمتر بوده و باید دارای ۱۲ برگ و چند ریشه هوایی باشد. قلمههای Arachnis به طول ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشوند که باید ریشه هوایی نیز داشته باشند. دو جنس phalaenopsis و phaius را میتوان با قلمههای گلدار ازدیاد کرد. درجنس phalaenopsis گره زیر اولین گل، دارای یک جوانه گل است و گره پایین دوام چندانی ندارد. پاجوش برخی گونههای ارکیده پاجوش تولید میکنند. جنسهایی مانند Dendrobium و Epidendrum پاجوشهایی دارند که دارای ریشه هوایی نیز هست و از آنها برای تکثیر ارکیده استفاده میشود. تقسیم بوته این روش ازدیاد برای گیاهانی انجام میگیرد که ۶ پیاز کاذب یا بیشتر داشته باشند. محل برش ریزوم از بین سومین و چهارمین پیاز کاذب بوده و هر دو قسمت را به صورت گیاهانی مجزا در گلدان میکارند .Paphiopedilum و cymbidium نیز بدین صورت تکثیر میشوند.
پیدایش گل ارکیده
بهطور طبیعی بسیاری از ارکیدهها در مناطق گرمسیری و جنگلهای مرطوب میرویند به ندرت ارکیدهها در کوههای یخبندان، بیابانها یا نهرها آبگیرها دیده میشوند برای مثال گلهای گونه pleione سر از زیر برفها درمیآورند میرویند. درایران گونههای وحشی ارکیده یافت میشوند لیکن گونههای قابل کشت جهت گلهای بریده، بومی مناطق گرمسیری اند و باید در گلخانهها پرورش یابند. گونههای وحشی در شمال ایران رشد میکنند؛ نوعی گونهای ثعلب در کوههای باغرو (ادامه سلسله کوههای البرز به سمت آستارا و اردبیل) وجود دارد که دارای نوعی اسانس برای تهیه بستنی است از آن استخراج میشود و همچنین برخی گونهها نیز مصارف دارویی دارند.
هر یک از رنگ های ارکیده نماد چیست ؟
ارکیده ریشه ی یونانی داشته و اشاره به نرینگی و جنس مذکر دارد از این رو به دلیل نامش ارکیده از گذشته با معانی زایش ، جنسیت و نرینگی مرتبط است علاوه براینکه به گواه تاریخ ارکید با ظاهری شگفت انگیز ، سالهاست که با معانی عشق ، کمال و صبر درآمیخته است در دوران ویکتوریا ارکیده نماد ثروت و تجمل گرایی بود. رنگ های مختلف ارکیده حامل پیام های متفاوتی است. گل های خیره کننده ی و شگفت آوری که دسته گل های منظم و فوق العاده ای را خلق می کنند .
I am raw html block.
Click edit button to change this html
یک پیام بنویسید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.موارد الزامی هست